Austeritate

Asa, de dimineata 🙂

Paste cu nuca si scortisoara, fructe uscate. Nu, nu-s pentru mine, dar mi-au placut culorile, si nu m-am putut abtine sa le trag in poza.

Fructe uscate 2

Paste cu nuci si scortisoara 3

 

Mancarea mea e din cu totul alt registru, nu seamana deloc cu cea pe care am pozat-o, dar hai sa ne prefacem ca seamana, macar o clipa 😛

Fructe uscate 1

 

Si acum, din ciclul “Trafic sa fie, coane”. M-am amuzat teribil, asa de dimineata. Exista un anumit site (romanesc), nu dau nume, care agrega retetele puse de unul sau de altul pe blogurile proprii si personale. Minunata initiativa, as zice. Numai ca de ceva vreme am observat ca anumite retete, desi au mai fost publicate, sunt re-afisate in fiecare zi. Toate provenind din aceeasi sursa. Mereu si mereu, zi de zi, aceeasi tochitura, aceleasi baghetute. Si nu pricepeam nimic – nu se remarcau prin nimic spectaculos care sa justifice acest demers insistent, ba dimpotriva – zice carcotasul din mine. In mod evident cineva statea, zi de zi, si isi re-publica aceleasi si aceleasi retete. Nu prea intelegeam eu ce si cum, pana azi, cand am zis: “fie ce-o fi, imi fac si eu curaj sa vaz,  ce e atat de minunat la acea reteta” si am dat click. Cum m-am avantat eu spre noua destinatie, m-a pocnit in fata o ditamani reclama “Site-ul XXX e de vanzare”. Pai da. Se facu lumina. Marketing 2.0. Publici la nesfarsit acelasi si acelasi continut (despre calitate nu discutam, ca nu am caderea, cel mult pot sa imi spun impresia artistica, dar asta e la secret), tii steagul sus ( a se citi – apari mereu in fruntea listei de bloguri) – si iaca traficul. Si iata cum iti poti scoate bani buni de pe urma site-ului.

Trebuie sa recunosc ingeniozitatea celor care detin site-ul respectiv. Dai in reluare, la nesfarsit, acelasi episod, si te-ai scos. “Baghetute reloaded” , “Die hard – tochitura adevarata”, etc.

Sunt pe deplin constienta ca iar o sa mi-o iau, cum s-a mai intamplat in trecut, cand am avut neobrazarea sa fac o sinteza a principalelor metode de generare de trafic in internetul culinaresc (scuzati inexistenta expresiei). Dar pur si simplu de data asta nu m-am mai putut abtine.

Oare bunica lor ce parere o avea?

In alta ordine de idei, am inca o zi haotica si plina de neprevazut in fata mea. Incerc sa ma mobilizez, desi-s cam adormita – sa vad, poate imi iese.

Leave a Reply

Your email address will not be published.